Paikalliset, toimitaan yhteiseksi hyväksi poikkeustilanteessa

Erittäin poikkeuksellisien viime aikaisten tapahtumien sekä nykytilanteen vuoksi Likiliike vetoaa nyt erityisesti teihin kaikkiin paikallisiin. Olette avainasemassa siinä, kuinka meidän oman kaupunkimme yritystarjonta on saatavilla vielä tulevaisuudessakin.

Useat pienyrittäjät ovat kokeneet rajun muutoksen kuluneen viikon aikana omassa liiketoiminnassaan. Kyseessä ovat juuri ne teitä lähellä olevat yrittäjäperheet, yksinyrittäjät, ehkä naapurisi, tuttavasi, sukulaisesi tai ehkäpä juuri oma perheesi.

Mikäli olet terve, suosi ja käytä erityisesti paikallisia yrityksiä. Autetaan toinen toisiamme pääsemään yli näistä haastavista ajoista.

Harkitse siis tarkkaan, minne askeleesi suuntautuvat näinä aikoina asioidessasi eri palvelujen äärellä. Paikalliset yrittäjät voivat kokea todellista ahdinkoa, joka aiheutuu heistä riippumattomista syistä. Samalla haluamme huomauttaa, että juur nyt suuret väkijoukot eivät ole otollisimpia paikkoja joihin hakeutua – löydät tuotteet ja palvelut myös pienimmiltä yrittäjiltä.

Oletko pohtinut, voitko tässä tilanteessa auttaa paikallisia tuottajia ja ostaa tuotteet suoraan heiltä? Olemme omalta osaltamme viestineet yrittäjäjäseniämme pohtimaan heidän palveluitaan uudella tavalla, jotta juuri Sinä ja perheesi voisitte poikkeustilasta huolimatta saada erinomaista palvelua. Omalta osaltasi kuluttajana voit myös haastaa yrittäjiä – tarvitsetko jotain, haluatko antaaa yrittäjille vinkkejä toimintaan? Kerro se ihmeessä, yrittäjät ovat todella innovatiivisia ja ottavat varmasti mielellään vinkit vastaan.

Tilanne on vaikea, mutta tästä pääsemme eteenpäin YHDESSÄ. Tehdään vastuullisia ratkaisuja liikkumisen suhteen suositusten mukaisesti, mutta pyydämme, että pidätte mielessänne myös vastuullisuuden näkökulman rakkaan kaupunkimme elinvoimaisuuden näkökulmasta.

Toivotamme kaikille yrittäjille ja yhteisöille perheineen jaksamista sekä paljon voimia. Samaa haluamme toivottaa myös kaikille paikakkuntalaisille, ihanille rovaniemeläisille. Aihe koskettaa meitä kaikkia, joten yhteen hiilleen puhaltaminen on nyt ensiarvoisen tärkeää.

Kun siis asioitte, asioikaa paikallisessa liikkeessä. Pidetään Likiliike-ajattelu nyt entistä suuremmassa osassa – omalla toiminnallasi voit todellakin vaikuttaa!