PAIKALLISTEN PALVELUIDEN SUOSIMINEN NOSTI LIKILIIKKEEN LAHJAKORTIN HUIPPUSUOSIOON – UUSI MOBIILISOVELLUS TULEE TARPEESEEN

Joulun lähestyminen on kiihdyttänyt Likiliike-lahjakortin kysyntää. Lähes 250:ssa aidosti rovaniemeläisessä Likiliikkeessä maksuvälineenä käyviä lahjakortteja on parhaimmillaan ostettu jopa satojen korttien viikkovauhtia. Nyt kartonkisesta, perinteisestä kortista on kehitetty uuden ajan versio: älylaitteilla käytettävä mobiilisovellus.

– Olemme kehittäneet Likiliikkeen suositusta lahjakortista rovaniemeläisen digiosaamisen voimin selvästi nykyaikaisemman ja turvallisemman. Uuden Liki-Raha -sovelluksen ansiosta lahjakorttien ostaminen ja käyttäminen on myös kuluttajalle huomattavasti helpompaa, iloitsee Likiliike-päällikkö Marika Tiikkaja.

Lahjakortin voi ostaa Likiliikkeen verkkokaupasta ja käyttää älylaitteen sovelluksella. Sovelluksella tehtävät lahjakorttiostot voidaan pilkkoa useampaan osaan. Aiemmin esimerkiksi 50 euron lahjakortti on pitänyt käyttää kerralla yhdessä Likiliikkeessä, mutta sovelluksen ansiosta sen voi halutessaan käyttää useammassa osassa.

– Olemme todella helpottuneita, sillä lahjakortista on tullut niin valtavan suosittu, ettei meillä järjestöpohjaisena yhteisönä ollut enää tarpeeksi resursseja sen ylläpitämiseen, Tiikkaja toteaa.

Lahjakortista täysin digitaalinen

Likiliike-päällikön mukaan paikallisuutta edistävä yhteisö haluaa kaikilla toimillaan pyrkiä nykyaikaiseen ja vastuulliseen toimintaan.
Jatkossa emme mielellään paina kartonkisia lahjakortteja, jotka ovat aina myös turvallisuusriski. Olemme tehneet päätöksen, että koko Likiliike-lahjakortti siirtyy digitaaliseksi vuoden 2021 loppuun mennessä, Tiikkaja julkistaa.

Liki-Raha Rovaniemi Traveller -sovelluksen sisällä oleva maksutapatoiminto. Sovelluksen tekijä on rovaniemeläinen Likiliike-jäsen SOHOVA.

Vielä vuoden 2021 loppuun saakka perinteisiä lahjakortteja voi ostaa Valkko-myymälästä kävelykadun varrelta.

Näin Liki-Raha mobiilisovellus toimii:

  • Asiakas ostaa Likiliike-verkkokaupasta lahjakortin
  • Lahjakorttiosto näkyy automaattisesti Rovaniemi Traveller- sovelluksen Liki-Raha -osiossa
  • Sovellus ei ole pakollinen: myös sähköpostiin vastaanotetut lahjakortit käyvät normaalisti maksuvälineenä
  • Sovelluksella tehtävät lahjakorttiostot voidaan pilkkoa useampaan osaan
  • Sovellus toimii maksamiseen siten, että sovellusta näyttämällä liikepaikan kassalla käytettävä summa nollataan asiakkaan älylaitteelta yhdessä myyjän kanssa (kontaktivapaa, ei edellytä myyjän koskemista asiakkaan laitteeseen).
  • Käytetystä summasta lähtee automaattisesti viesti Likiliike -jäsenyrityksen sähköpostiin, joka toimii laskutusperusteena.
  • Vuoden 2021 ajan käytössä on rinnakkain sekä perinteiset että digitaaliset lahjakortit