Pohjoisen yhteistyön voimaa Rovaniemellä

Sukuni vahvat juuret ovat syvällä Sallan tunturimaisemissa. Niin kuin monen muunkin lappilaisen tarinassa, vanhempani lähtivät työn perässä ja perheeni muutti Etelä-Suomeen. Kävin kouluni ja vartuin aikuiseksi Lohjalla. Puolet elämästäni Lohjalla eläessäni olen saanut katsella Lappia kauempaa ja nähdä sen eri silmin. Sen kaunis luonto, rauhallisempi ja kiireettömämpi lappilainen elämäntapa, mutkattomat ihmiset, lapsille hyvä ja turvallinen paikka varttua. Nämä asiat ovat saivat kaipaamaan minua takaisin juurilleni.

”Tässä yhteisössä on hienoa, että se perustuu yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön yritysten välillä.

Lapissa toimin yrittäjänä jonkin aikaa. Usein sain huomata, kuinka yksin sitä olikaan ja yhteistyökin osittain haastavaa muiden yritysten kanssa. Näiden kokemusteni myötä on ollut antoisaa työskennellä mukana Likiliikkeessä. Tässä yhteisössä on hienoa, että se perustuu yhteisöllisyyteen ja yhteistyöhön yritysten välillä. Sertifioinnilla on helpotettu niin kuluttajia kuin yrityksiä tunnistamaan rovaniemeläinen yritys, jonka palveluita käyttää. Yhteistyö on todella tärkeää ja sitä kautta saadaan omaa paikkakuntaa elinvoimaisemmaksi.

Liiketoiminnan ammattitukinnon opintoni ovat nyt lopuillaan ja samoin työjaksoni Likiliikkeessä. Likiliike- jakson aikana mielenkiintoni on lisääntynyt yrittäjyyteen, markkinointiviestintään ja haluun kehittyä sekä oppia uutta.

Mukavaa loppusyksyä!

Terveisin,

Johanna Iivari