Puheenjohtajan pöydältä: Paikallisuus, vastuullisuus ja kestävä kehitys

Likiliike Rovaniemen syyskokouksessa valittu uusi johtoryhmä aloitti työskentelynsä tammikuussa. Johtoryhmä edustaa Likiliike Rovaniemen jäsenistöä ja valvoo sen etuja sekä linjaa toiminnan suunnat. Likiliikkeen operatiivista toimintaa suorittaa ikioma Likiliikepäällikkömme. 

Tänä vuonna aiomme keskittyä toiminnassamme vieläkin enemmän jäseniimme ja korostaa aitojen paikallisten toimijoiden yhteisen tekemisen merkitystä. Aika näyttää mitä tämä vuosi tuo tullessaan, mutta vahva yhteisömme huolehtii toisistaan, tekee yhteistyötä ja luo näin erinomaisen alustan sekä henkisen että taloudellisen pääoman kasvattamiseen ja hyvinvoinnin säilyttämiseen Rovaniemellä. 

Hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edellytykset on taattava nyt! Kuluttajana juuri sinä voit vaikuttaa kestävään kehitykseen omilla valinnoillasi. Tänä vuonna jokaisen tulisikin yksilötasolla pohtia oman kulutuksensa paikallisuusastetta. Paikallisuus, vastuullisuus ja kestävyys ovat tämän hetken trendi. Tekemällä oman osuutesi, olet mukana luomassa kestävää kehitystä Rovaniemelle. 

Viime vuosi oli kaikella tavalla hyvin kummallinen, mutta kaikessa negatiivisuudessaan se synnytti myös paljon hyvää sekä uusia oivalluksia. Likiliikkeelle niin tärkeät ja tutut tapahtumat peruttiin, mutta vastaavasti saimme rauhassa kehittää jo olemassa olevia saavutuksia sekä suunnitella ja luoda jotakin uutta. 

Likiliike Rovaniemi lanseerasi oman Liki-Rahan, joka helpottaa suuntaamaan kaupankäyntiä vieläkin enemmän paikalliselle tasolle. Likiliike lahjakortteja myytiin joulukuussa ennätyksellinen määrä ja niiden käyttö on nyt todella helppoa Rovaniemi traveller- sovelluksen avulla. Raha liikkuu muttei karkaa! 

Mirkka Koskelainen

yrittäjä, Likiliike Rovaniemen johtoryhmän puheenjohtaja