Vuoden Likiliike on poronnahkatuotteistaan ja Arctic Design Shopistaan tunnettu Wigel

Likiliikkeen syyskokouksessa 7.10.2021 on palkittu jälleen ansioituneita Likiliike-yrittäjiä. Ehdotuksia on kerätty syksyn aikana yrittäjiltä ja kaupunkilaisilta somessa ja verkkosivuilla sekä Rovaniemi-viikon Vanhan torin telttatapahtumassa. 

Vuoden Likiliike 2021 on pitkien perinteiden yritys Wigel. Rovaniemeläiset äiti ja tytär, Jaana ja Taija Aikio perustivat mummonsa sukunimeä kunnioittavan Wigelin jatkaakseen sukunsa upeaa, yli kolme vuosikymmentä jatkunutta uraa käsitöiden parissa. Kaikki yrityksen tuotteet laukuista käsineisiin ovat käsityötä ja aitoa poronnahkaa. 

– Likiliikkeen aateperusta näkyy kaikessa Wigelin toiminnassa. Yrittäjät ovat ylpeästi rovaniemeläisiä ja todella aktiivisia Likiliike-jäseniä, jotka ovat tuoneet tärkeän panoksensa myös Liki-Tuote -projektiin. Hiljattain Wigel otti vetovastuun myös Valtakadun Arctic Design Shopista. Kotikylänsä Kivitaipaleen elinvoimaisuutta edistävässä  kyläyhdistyksessä yrittäjäkaksikko on niin ikään aktiivinen, palkintoraati perustelee. 

Vuoden 2021 Likitekona on palkittu Konttisen Kesäteatteri ja sen kesän 2021 suosikiksi noussut koko perheen näytelmä Ronja Ryövärintytär. Rovaniemeläisten oma kesäolohuone on raadin mukaan rikastuttanut kaupunkielämää pandemian keskellä “rakkaudesta lajiin” eli teatteriin. 

– Kesäteatteri kesäkiskoineen ja monine tapahtumineen on esimerkillinen osoitus yhteistyön voimasta. Matalan kynnyksen kesätapahtumat ovat elävöittäneet kaupungin kesää. Yhteistyö Likiliikkeen kanssa on sekin ollut mutkatonta ja aktiivista, raati kiittelee.  

Vuoden Likiteko-palkintoa oli vastaanottamassa Neljäntuulentie ry:n puheenjohtaja Irene Tikka.
Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.

Vuoden 2021 Likiliike-viestijä on Kiinteistövälitys Jaakola. Se on pitkäaikainen Likiliike-jäsen, joka huomioi paikallisuuden arvon yritystoiminnassaan ja käyttää kaikessa viestinnässään Likiliike-sertifikaattia esimerkillisellä tavalla. Viestinnän lisäksi toisen polven yrittäjä Juha Jaakola huomio koko toiminnassaan Likiliikkeen toiminnan arvot ja kulmakivet. 

Kiinteistönvälitys Jaakolan palkintoa oli noutamassa kiinteistönvälittäjä Anne Turunen.
Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.

Tulokkaat Vietnamista ja kaksi uutta erityismainintaa hengenluojille

Vuoden 2021 tulokas on Saigon Noodle Bar, jonka yrittäjät ovat rohkeita vietnamilaisia opiskelijoita, jotka rakastuivat Rovaniemeen ja halusivat jäädä pysyvästi kaupunkiin. Nuorten naisten kolmikko perusti ravintolan ja hoitaa sitä tarmolla myös paikallisuus huomioiden ja  palvellen nyt jopa suomeksikin. 

– Ravintola on sympaattinen fuusio aitoa vietnamilaista sekä rovaniemeläistä ruokaa, jota yrittäjät kehittävät jatkuvasti asiakasta eli kaupunkilaista kuunnellen. Yksi hyvä esimerkki on ravintolan erikoistuote “Mateen matka – Journey of made”, raati kehuu. 

Saigon Noodle Bar  haki jäseneksi vuosi sitten ja heidän jättämässään jäsenhakemuksessa luki näin: “Tavoitteenamme on tulevaisuudessa olla Vuoden Likiliike”. Nyt he ovat Vuoden tulokkaana askeleen lähempänä.

Saigon Noodle Barin yrittäjätrio vastaanotti Vuoden Tulokas -kategorian palkinnon.
Kuva: Petri Teppo/ Studio Artica.

Tänä vuonna muistettiin rovaniemeläisiä yrittäjiä kahdessa uudessakin kategoriassa. Vuoden 2021 tiimipelaajana ja Liki-hengen nostattajana haluttiin palkita suomalaista ja lappilaista designia myyvä Valkko ja sen yrittäjä Riikka Asell, joka on hoitanut Likiliike-lahjakorttiliikennettä mahtavalla talkoohengellä jo kaksi vuotta. 

– On hienoa, että Valkko on nykyään myös 100-prosenttisesti rovaniemeläisessä omistuksessa. Se on myös rohkeasti muuttanut korona-aikana kävelykadun kivijalkamyymälään. Likiliikkeen arvoihin istuu myös Valkon yritysyhteistyö, sillä se jakaa liiketilansa kahden muun paikallisen toimijan, Apukka Resortin ja Raito-kahvilan kanssa. Intohimoisena RoPs -fanina yrittäjä Riikka myy myös Likiliike-RoPsin fanituotteita talkoohengellä kaupassaan. 

Valkko-liikkeen yrittäjä Riikka Asell on osoittanut omassa liiketoiminnassaan erityistä likiliikemäistä tiimihenkeä. Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.

Hatunnosto ja Vuoden 2021 erityismaininta halutaan antaa yrityksen sijasta henkilölle, joka on rikastuttanut Rovaniemen kaupunkielämää. 

– Kun puhutaan paikallisuudesta ja elinvoimaisuudesta, ei voida ohittaa Samuli “Sime” Yliaskaa ja hänen tämän kesän onnistunutta Simerockia. Kuka tekee enemmän Rovaniemeä tunnetuksi omalla persoonallaan ja omaleimaisella festivaalitunnelmallaan kuin Sime?  Vuoden rovaniemeläisen titteli kuuluisi Simelle, raati vinkkaa. 

Samalla Likiliike myönsi Simerockille kunniajåäsenyyden. Aidon paikallisuuden todistava Likiliike-sertifikaatti luovutettiin kunniamaininnan yhteydessä Sopivasti kyseinen sertifikaatti on järjestysnumeroltaan 300. Yliaskan itse ollessa estynyt tulemasta paikalle hänen palkintonsa saapui noutamaan hänen siskonsa lapset. Julius Kortelainen sekä Karla Kortelainen toivat myös terveiset ja kiitokset Samuli-enoltaan.

Julius Kortelainen ja Karla Kortelainen vastaanottivat enonsa puolesta kunniamaininnan Rovaniemen kaupunkielämän rikastuttamisesta.
Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.
Wetteri Oy on Likiliikkeen Väärti. Ilkka Ikäheimo toivotti likiliikeläiset tervetulleiksi tiloihinsa juhlistamaan syyskokousta sekä palkintojen jakoa.
Kuva: Petri Teppo, Studio Artica.

Syyskokous kokoontuu vuosittain väärtiyritys Wetteri Oy:n tiloissa, jossa käydään läpi edellinen vuosi sekä suunnitellaan yhdessä tulevaa toimintakautta. Samalla yrittäjät kokoontuvat yhteen verkostoitumaan.

KAIKKI LIKI-PALKITUT

VUODEN 2021 LIKILIIKE: Wigel / Arctic Design Shop. Likiliike nro 234

VUODEN 2021 LIKITEKO: Konttisen Kesäteatteri (Neljäntuulentien ry) Likiliike nro 263 VUODEN 2021 LIKILIIKE-VIESTIJÄ: Kiinteistövälitys Jaakola, Likiliike nro 84

VUODEN 2021 TULOKAS: Saigon Noodle Bar. Likiliike nro 279
VUODEN 2021 TIIMIPELAAJA & LIKI-HENGEN NOSTATTAJA: Valkko, Likiliike nro 225

VUODEN 2021 ERITYISMAININTA HENKILÖLLE ROVANIEMEN KAUPUNKIELÄMÄN RIKASTUTTAMISESTA: Samuli “Sime” Yliaska ja onnistunut Simerock.