Vuoden Likiliike on K-Supermarket Kauppatori

Likiliikkeen syyskokouksen yhteydessä 8.10.2020 on palkittu jälleen ansioituneita, aidosti rovaniemeläisiä Likiliikkeitä. Palkinnoilla huomioidaan yrityksiä ja yrittäjiä, jotka tuovat liiketoiminnassaan esille Likiliikkeen mukaisia aatteita paikallisuutta korostaen.

Kuva: Petri Teppo/ Studio Artica. Mika ja Mari Mustonen, K-Supermarket Kauppatorin kauppiaat palkittiin Vuoden Likiliikkeenä.

K-Supermarket Kauppatori on Vuoden Likiliike 2020. Vuosittain jaettavan pääpalkinnon vastaanottanut kauppiaspari Mari ja Mika Mustonen on hyödyntänyt toiminnassaan esimerkillisesti Likiliikkeen ydinajatusta aidosta, rovaniemeläisestä lähipalvelusta. Kauppatori sai myös eniten yleisöääniä. 

“Ehdotuksissa ja perusteluissa korostui läpi linjan lähikaupan lämmin tunnelma, vaikka kysymyksessä on iso, valikoimiltaan mittava supermarket. Tutut, iloiset kauppiaat saavat asiakkaan tuntemaan olonsa kotoisasi ja tervetulleeksi”, perustelee valintaa Likiliikkeen johtoryhmä, joka toimii palkintoraatina yleisöehdotusten perusteella. 

Kauppatorin marketin valikoimissa on Likiliike-brändin arvojen mukaisesti myös  runsaasti rovaniemeläisiä tuotteita, jotka ovat paikallisten yrittäjien tuottamia.  


Vuoden Likiteko -palkinto vaikean koronatilanteen selättäjille

Vuoden Likiteko -palkinto on myönnetty Cafe Bar 21:n ja Yucan yrittäjille. Ravintoloitsijat Elisa Honkavuori ja Juha Eskelinen yhdessä liikekumppaninsa Pekka Makkosen kanssa säilyttivät poikkeustilanteessakin halun palvella rovaniemeläisiä parhaalla mahdollisella tavalla ja jopa paremmin.

“On ihailtavaa, kuinka paljon uusia avauksia ravintoloitsijat onnistuivat kehittämään nopeasti, iloisesti ja lannistumatta. Take awayn lisäksi kolmikko kehitti niin cocktailbokseja kuin lauluyllätyksiä, joita tilattiin herkkujen ja kukkien kera  muun muassa karanteenissa merkkipäiviään viettävien kotioville”, palkintoraati luettelee.

Kaiken lisäksi Honkavuori ja Eskelinen avasivat Rovaniemen kävelykadulle uuden ravintola Gustavin, joka avattiin koronasta huolimatta suunnitellussa aikataulussa houkutellen ravintola-alan parhaimmistoa jopa muuttamaan Rovaniemelle. 

“Vuoden Likiteko -palkinto kertoo luovuudesta, periksiantamattomuudesta ja nopeasta reagoinnista – rakkaudesta lajiin”.

Vuoden Liki-tulokas, -konkari ja -somettaja  

Vuoden Likitulokas-palkittu Starttipaja Valmennus Oy / SOHOVA on sertifioitu Likiliikkeeksi järjestysnumerolla 258. Sen yrittäjäkolmikko, Jari Kunnari, Joni Ahola ja Jukka Palokangas, on tullut erityisen aktiivisesti ja innovatiivisesti mukaan Likiliikkeen toimintaan. Vasta noin vuoden kestäneen jäsenyytensä aikana yritys on saanut Likiliikkeessä aikaan todellisen digiloikan.

Kuva: Petri Teppo/ Studio Artica. Yrittäjä Jari Kunnari Starttipaja Valmennus Oy:ltä vastaanotti palkinnon Vuoden Likiliike tulokkaana koko tiiminsä puolesta.

”On upeaa, että Sohova on kehittänyt Likiliikkeelle oman verkkokaupan ja sen myötä digitalisoinut suositun Liki-lahjakorttimme. Hyvä uutinen on sekin, että Sohovalla on kehitteillä vielä lisääkin uuden ajan e-palveluja ja innovaatioita.”

Palkintoraadin mukaan Vuoden Liki-tulokkaan toiminnassa heijastuu halu tehdä paikallista yhteistyötä ja aito palo saada oman paikkakunnan nuoret työllistettyä. Yrityksen mielestä kaikki osaaminen ei saa karata muualle.

Vuoden Liki-konkari puolestaan on pitkän linjan rovaniemeläinen perheyritys, Värisilmä, jonka yrittäjäperheen sisarukset Matti Poikajärvi ja Mervi Kaukua ovat alusta asti olleet mukana Likiliikkeen toiminnassa, tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Kaukua on toiminut myös johtoryhmän jäsenenä. 

Kuva: Petri Teppo/ Studio Artica. Vuoden Liki-Konkari palkinto osoitettiin Rovaniemen Värisilmälle. Palkinnon vastaanotti Matti Poikajärvi, joka toimii yrittäjänä yhdesssä Mervi Kaukuan kanssa.

“Suomen johtaviin pintamateriaaleihin erikoistunut ketju ei jää paikoilleen, vaan kehittyy ja menee ajan virrassa eteenpäin”, perustellaan valintaa. 

Vuoden Likiliike-somettaja on Brillet. Optikkoliike hyödyntää poikkeuksellisen näkyvästi ja luovasti brändiä. Se on näyttänyt mallia kaikille Likiliikkeille, kuinka kivijalkaliike voi saada ihmisiä liikkeelle näyttävällä ja omaleimaisella somepreesensillä.  

Kuva: Pasi Hiukka/ Brilletin oma albumi. Kuvassa Brillet -liikkeen somistus Likiliikkeen hengen mukaisesti paikallisuutta huokuen.

“Likiliike numero 2 eli Brillet ja sen yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka eivät jätä koskaan sometuksessaan käyttämättä #likiliike. Liikkeen kaikki viestintä ja markkinointi tehdään Likiliike huomioiden – jopa liikkeen syntymäpäiväsomistus näyteikkunassa, josta yritys jakoi kuvia ja tunnelmia aktiivisesti some-päivityksissään. Brillet näyttää esimerkillistä mallia konseptin kokonaisvaltaisesta hyödyntämisestä. Jos kaikki toimisivat näin, Likiliikkeen näkyvyys olisi aivan uudella tasolla”, todetaan palkintoperusteluissa. 

Kuva: Petri Teppo/ Studio Artica. Likiliike Rovaniemen sääntömääräinen syyskokous valitsi puheenjohtajakseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle yrittäjä Mirkka Koskelaisen.

Yleensä Likiliike palkitsee ansioituneita jäsenyrityksiään vuotuisessa, ohjelmallisessa yhtiökokouksessaan Wetterillä, mutta tänä vuonna tilaisuus toteutettiin pienimuotoisesti ja  turvavälit huomioiden Galleria Napan näyttelytilassa, Kauppakeskus Revontulessa syyskokouksen yhteydessä. Paikalla oli maltillinen joukko Likiliikkeen jäseniä, joille esiteltiin vuoden 2021 toimintasuunnitelma. Myös uusia johtoryhmän jäseniä valittiin. Likiliikkeen puheenjohtajana jatkaa seuraavan 2-vuotiskauden Mirkka Koskelainen

·