3

Välittömästi lähellä

Likiliike on

Paikallisyritysten ja -toimijoiden yhdistys, jonka tavoitteena on ylläpitää kotipaikkakuntansa elinvoimaa sekä kannustaa tekemään hankintoja vastuullisesti ja paikallisesti, jotta paikkakunnalla säilyisi veto- ja pitovoimaa sekä kattava palveluiden ja tuotteiden valikoima.

Perustettu v. 2015. Perustajina olivat Rovaniemen Yrittäjät ry, Rovaniemen Yrittäjänaiset ry ja Rovaniemen Kehitys Oy. Konseptisuunnittelun ja brändimuotoilun teki Mainostoimisto Ajatus Oy konseptisuunnittelijana Taina Torvela, copyna Stina Varkkola ja graafisena suunnittelijana Noora Kallio.

Vuonna 2022 järjestäytynyt itsenäiseksi yhdistykseksi, Likiliike ry:ksi, joka on kattojärjestö Likiliike Rovaniemi ry:lle ja Likiliike Sodankylä ry:lle.

Rovaniemellä lähes 200 sertifioidun paikallisyrityksen ja -toimijan verkosto

Tahtotilana on edistää elinvoimaa

 

Likiliike Rovaniemi on paikallisyritysten ja -toimijoiden yhdistys, jonka tavoitteena on ylläpitää kotipaikkakuntansa elinvoimaa sekä kannustaa tekemään hankintoja paikallisesti, jotta paikkakunnalla säilyisi veto- ja pitovoimaa sekä kattava palveluiden, tapahtumien ja tuotteiden valikoima.

Likiliike Rovaniemeen pääsee jäseneksi hakemuksesta, kun yrityksestä on yli 50 % paikallisessa omistuksessa ja sen päätoimipaikka on Rovaniemellä. Lisäksi yrityksen täytyy olla merkitty ennakkoperintä- ja kaupparekisteriin sekä hoitanut kaikki viranomaisvelvoitteet.

Likiliike on perustettu vuonna 2015 Rovaniemen Yrittäjät ry:n alajaostoksi. Perustajina olivat Rovaniemen Yrittäjät ry, Rovaniemen Yrittäjänaiset ry sekä Rovaniemen Kehitys Oy. Likiliikkeen konseptisuunnittelun ja brändimuotoilun teki Mainostoimisto Ajatus Oy konseptisuunnittelijana Taina Torvela, copyna Stina Varkkola ja graafisena suunnittelijana Noora Kallio.

Sittemmin Likiliike on laajentunut Sodankylään ja järjestäytynyt itsenäiseksi yhdistykseksi, joka toimii kattojärjestönä Likiliike Rovaniemi ry:lle ja Likiliike Sodankylä ry:lle.

Vuonna 2023 Likiliike Rovaniemi ry:n jäseninä on lähes 200 paikallisyritystä useilta eri toimialoilta. Yhdistyksellä on myös yrityskumppaneita Väärtejä, joita ovat Napapiirin Energia ja Vesi sekä Wetteri.

Likiliikkeen jäsenillä on Likiliike-sertifikaatti, joka antaa yritykselle näkyvän tunnustuksen paikallisuudestaan. Jäsenellä on myös oikeus käyttää Likiliike-tavaramerkkiä markkinoinnissaan.

Likiliike tekee yhteismarkkinointia, järjestää tapahtumia yrittäjille ja kaupunkilaisille sekä hallinnoi Likiliike-lahjakortteja, jotka käyvät maksuvälineenä Likiliike-yrityksiin. Yhdistyksellä on myös LikiAkatemia, joka järjestää koulutuksia Likiliike-yrityksille.

Likiliike Rovaniemen toimintaa koordinoi hallitus, johon kuuluvat Sari Poikajärvi-Mustonen (puheenjohtaja), Paula Kormano (varapuheenjohtaja), Mika Lehtiharju ja Kati Kuha.

Tule liki!

Kiitämme Liki-kumppaneita

Likiliike Väärtit ovat Likiliike Rovaniemen kumppaniyrityksiä, joiden tuki mahdollistaa Likiliikkeen tavoitteiden saavuttamisen. Heidän myötävaikutuksellaan teemme työtä vastuullisuuden, paikallisen elinvoiman sekä yhteisön hyvinvoinnin edistämiseksi. Luomme Rovaniemelle tapahtumia ja kerromme niistä, järjestämme koulutuksia jäsenyrittäjille sekä teemme markkinointiviestintää paikallisuuden puolesta.

Likiliike Rovaniemi myöntää Väärti-statuksen toimialakohtaisesti yksinoikeudella. Väärtejä ovat tällä hetkellä Rovaniemen Wetteri, Napapiirin Energia ja Vesi, Fennia, Lapin Kansa sekä Rovaniemen Markkinakinteistöt.

Likiliike Rovaniemi kiittää yhteistyöstä myös Rovaniemen yrittäjänaisia, Rovaniemen Yrittäjät ry:tä, Rovaniemen kaupunkia, Business Rovaniemeä ja Visit Rovaniemeä. He ovat tukeneet Likiliikkeen toimintaa, viestintää ja tapahtumien järjestämistä.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä?

 

Likiliike Rovaniemi etsii yhteistyökumppaneita, joiden arvot ja tavoitteet sopivat yhteen Likiliikkeen kanssa. Likiliikkeellä on tarjota kumppaniyrityksille yhteistyöpaketti, joka hyödyttää molempia osapuolia. Kun kiinnostut keskustelemaan kumppanuudesta lisää, otathan yhteyttä Likiliike Rovaniemi ry:n hallituksen puheenjohtajaan.